Danas je ozvaničeno otvorenje manifestacije “Prvi jesenji sajam poljoprivrede i rukotvorina Kakanj 2019“.

Vrijedne izlagače posjetili su načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, kantonalni ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirnes Bašić i predsjednik Udruženja poljoprivrednika “Oranica” Nermin Marušić.

Sajam se održava u vremenskom intervalu od 8.00 do 14.00 sati na saobraćajnici iza Hotela Kakanj, tik uz kakanjsku zelenu pijacu.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, a na štandovima u vlasništvu Općine Kakanj nudi širok asortiman poljoprivrednih proizvoda, rukotvorina, suvenira, suhomesnatih proizvoda…

Organizator i finansijer događaja je Udruženje poljoprivrednika “Oranica” Kakanj.

“Izražavam zadovoljstvo zbog činjenice da je organiziran „Prvi jesenji sajam poljoprivrede i rukotvorina Kakanj 2019“. Obzirom da se sajam ove vrste održava u brojnim drugim općinama u regiji drago mi je što Kakanj više nije usamljeno ostrvo na kojem nije bilo sajma ove vrste.

Iz dana u dan pokazujemo da Kakanj nije samo industrijska sredina, nego i sredina sa rastućim trendovima razvoja i u poljoprivredi i turizmu. Moja želja je da već sljedeće godine ovaj sajam bude još sadržajniji i da traje više dana;

Drago mi je što se Općina Kakanj dokazala kao nivo vlasti koji ima brojne i inovativne oblike novčane i druge podrške poljoprivrednicima i što smo postali urnek i primjer drugima.
Naravno, imamo i mi priliku ponešto saznati i naučiti od drugih i u tom smislu sajmovi nas povezuju, zbližavaju i donose korist svima.

Drago mi je i što je ova lokacija odabrana za mjesto održavanja sajma, ovdje smo nedavno realizirali radove na uređenju saobraćajnice, ova lokacija se naslanja na zelenu pijacu koja nije samo mjesto prodaje, nego tradicionalni centar okupljanja ljudi posebno subotom kada je pazarni dan, smatram da ovakva mjesta treba cijeniti i da treba učiniti sve da ona i u buduće budu mjesto susreta ljudi”, istakao je općinski načelnik Aldin Šljivo.