Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine i dalje nema selektora. Zmajevi će u martu kroz baraž pokušati da se domognu evropskog prvenstva ali još uvijek nije poznato ko će sa klupe voditi našu selekciju u tim utakmicama.

Izbor selektora nećemo saznati u ovoj godini

Bilo je najavljeno da će fudbalska reprezentacija dvanaestog decembra dobiti novog selektora nakon što je krajem novembra Robert Prosinečki dobio otkaz. Naime, sutra je na rasporedu sjednica izvršnog odbora krovne kuće bosanskohercegovačkog fudbala, međutim, na predloženom dnevnom redu nema tačke dnevnog reda pod nazivom izbor selektora što znači da ime čovjeka koji će zmajeve povesti u baraž nećemo saznati u ovoj godini.

“Logično je da sutra ne bude izbora selektora, obzirom da je baraž tek krajem marta, realno taj novi selektor neće imati posla u narednih mjesec ili dva. Tako da ja očekujem izbor selektora početkom ili možda sredinom januara, da bi taj novi ugovor bio možda od prvog februara. To su sve pretpostavke, ono što je dobro, ovaj put nema previše licitiranja sa imenima novog selektora, kako to bude obično kod nas. Iz saveza su poprilično zatvoreni po tom pitanju, mada mislim da je dogovor već postignut, preliminarni barem, sa Duškom Bajevićem koji bi trebao biti VD rješenje. Odgovor na to pitanje trebaju dati čelnici saveza i članovi izvršnog odbora”, kazao je Bakir Tiro, hroničar fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Čini se da ovoga puta nema mnogo imena kojima se licitira. Duško Bajević je prvi pik i čovjek koji ima sve potrebne kvalitete da se nađe na tako odgovornoj poziciji. U ovom trenutku većina ljubitelja fudbala ima želju da Princa sa Neretve vidi na klupi Zmajeva.

Novi selektor neće imati mnogo vremena za korjenite promjene
Jedno je sigurno, ko god bude selektor neće imati puno vremena da mijenja stvari iz korijena. Ali svakako autoritetom selektor treba da razdrma igrače i bar promijeni pristup utakmicama koji u posljednje vrijeme nije bio zadovoljavajući.

Zmajevi su neslavno završili nastup u kvalifikacijama pa će kroz martovski baraž pokušati da se domognu završnice evropskog prvenstva. Prva prepreka je Sjeverna Irska.

U slučajnu trijumfa, Bosna i Hercegovina bi u utakmici za plasman na euro igrala sa pobjednikom duela Republika Irska – Slovačka. Ti mečevi su na rasporedu krajem marta.

O kanal

Comments

0 comments