Vlasnik jedne trogirske građevniske firme poklonio je svom radniku novi automobil kao zahvalu za dugogodišnji rad. Iako su nerado stali pred kameru, ponosni su jedan na drugoga i na dugogodišnji odnos. A vlasnik najavljuje – dijelit će još nagrada.

Potpuno novi automobil Joško je dobio na poklon. I to od svog šefa. Na gradilištu gdje broji sitno do mirovine – marljivi Joško o nagradi ne prestaje misliti.

– Iznenadio me jedno jutro, ništa mi nije rekao, dao mi ključ od auta, to je cijela filozofija. Prosto i gotovo. Ostao sam paf! I rekao sam sam ‘hvala’ i gotovo – ispričao je Joško Jakus, radnik firme iz Trogira.

Potez koji se rijetko viđa na ovim prostorima omogućio je šef Mario. Joško je, kaže, prvi radnik firme koji uskoro ide u penziju.

– On je 23 godine radnik firme. Prošao je sa mnom dobre i krizne situacije, predano je radio, lojalan je firmi bio 23 godine. Taj je čovjek zaslužio i više nego što sam poklonio – rekao je velikodušni šef tvrtke Mario Stojan.

Joško objašnjava da je poštovanje obostrano.

– Ja smatram da je to uzajamno. Kad i jedna i druga strana radi, sve može biti pozitivan rezultat – kaže Joško i dodaje da i on misli o svom šefu što i šef misli o njemu, da je predan. Kaže i da su mu supruga i djeca jedva povjerovali kad im je rekao da je od šefa dobio automobil. Mislili su da laže.