Bosanskohercegovački bend “Bez dileme” predstavio je spot za debitantsku pjesmu “Ovisan”. Riječ je o prvom singlu ovog mladog benda, a sama pjesma kao i video spot, rezultat su višemjesečnog rada, kako bi se, prvi put i na pravi način predstavili bh. javnosti.

Grupa “Bez dileme” nastala je početkom 2019. godine, a čine je tri mlada i talentovana pjevača – Adi Avdić, Mustafa Bidžan Bidži i Dženan Granilo . Ranije su nastupali na različitim muzičkim takmičenjima u BiH i regionu, a sklopljena prijateljstva i kompatibilnost glasova rezultirali su i formiranjem grupe.

– Viđali smo se po takmičenjima, ali smo se zvanično upoznali preko zajedničkih prijatelja i odmah smo se počeli družiti. Na jednom od tih druženja počeli smo pjevati i svirati skupa, te shvatili da nam se glasovi super uklapaju i tako smo odlučili i osnovati bend – istakao je Mustafa Bidžan Bidži.

Singl “Ovisan” mnogi smatraju pravim osvježenjem na bh. muzičkom nebu, kojem generalno, u posljednje vrijeme nedostaje mladih pop pjevača i grupa.

– Nadamo se da će se pjesma svidjeti ljudima i da ćemo izazvati pozitivne reakcije – dodali su Adi Avdić i Dženan Granilo.

Comments

0 comments