Korona virus u BiH: Još 92 pozitivno i šestoro preminulo

180

U Bosni i Hercegovini su u posljednja 24 sata evidentirana još 92 slučaja zaraze korona virusom, dok je još šest osoba preminulo od posljedica zaraze.

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 586 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 40 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 23 muške i 17 ženskih osoba, od kojih je sedam mlađe, 29 srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 11 osoba je iz Doboja, osam iz Banjaluke, pet iz Modriče, po tri osobe su iz Bratunca i Kneževa, po dvije iz Dervente, Kozarske Dubice i Zvornika i po jedna osoba je iz Prnjavora, Laktaša, Šamca i Broda.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Banjaluke, muškarcu starije životne dobi iz Osmaka, muškarcu starije životne dobi iz Dervente, muškarcu starije životne dobi iz Bijeljine, muškarcu srednje životne dobi iz Mrkonjić Grada i muškarcu srednje životne dobi iz Bijeljine.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.060 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 182 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 2.711 osoba, a testirano je ukupno 51.870 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 270, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 72, a u opštim bolnicama 198.

U Kantonu Sarajevo 52 nova slučaja zaraze koronavirusom, te 28 izliječenih

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS potvrđena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo, od čega je 35 osoba iz porodičnih klastera, te su u samoizolaciji od ranije.

Ovaj broj je rezultat analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 29. jula do 02. augusta ove godine.

Obrađena su 302 testa, među kojima su navedena 52 bila pozitivna na ovaj virus.

U isto vrijeme, 28 osoba je izliječeno, odnosno oporavljeno.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 70 osoba, od kojih je većina vitalno stabilna, s tim da je jedna osoba priključena na respirator radi potpore u disanju.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 1.295 slučajeva, dok je ukupan broj do sada zaraženih 2.572 osobe.

Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo izliječeno je 1.238 osoba, s tim da je njih 39 nažalost preminulo od zarazne bolesti COVID-19.