OŠ “Hamdija Kreševljaković” Kakanj proslavlja 60 godina postojanja

171

Dragi učenici, kolegice i kolege,

Nedostaju nam, danas posebno, sve naše balerine, solisti, sportisti, muzičari, plesači, folklorne grupe, glumci, recitatori, voditelji i roditelji, te pregršt diploma na velikoj pozornici, sva draga lica koja školu čine onim što ona i jeste.

Situacija koja je rezultirala obustavom redovne nastave samo je doprinijela potvrdi naše vizije i misije, da možemo bolje i više. Izazov nas je učinio jačim i nepokolebljivim. Naša škola nastavlja putevima uspjeha, odgojem i obrazovanjem generacija uspješnih i čestitih. Nastavljamo izgrađivati ličnost i dostojanstvo djeteta na temeljima porodice, prenositi znanje i biti ponosni na njihove uspjehe.

Zahvaljujem radnicima škole koji su i ovaj put pokazali odgovornost, profesionalnost i posvećenost na putu uspjeha djece, nas i zajednice.

Zahvaljujem roditeljima na ukazanom povjerenju, saradnji i razumijevanju.

Vama draga djeco, hvala što ste pokazali da mala bića mogu biti itekako velika. Odgovorili ste zadatku u trenucima kada i odrasli ponekad zastanu. Vjerujemo u vas. Vi ste budućnost ove zemlje.

Dragi maturanti, pronađite pouku i ono što je najbolje za vas i smjelo krenite dalje. Neka znanje, ljubav i razumijevanje budu vaše vodilje.

Hvala prijateljima škole na podršci, prepoznavanju naših potreba i nagrađivanju naših uspjeha.
Čestitku upućujem i penzionisanim radnicima škole koji su uvijek dio nas.

Sretan Dan škole.

Direktorica
Nedžma Buza