Tinejdžerka Alice Robinson pobjednica veleslaloma u Kranjskoj Gori

148

Mlada 18-godišnja Novozelanđanka Alice Robinson pobjednica je veleslaloma skijašica za Svjetski kup voženog u Kranjskoj Gori.
Ona je do svoje druge pobjede u karijeri stigla s 34 stotinke boljim vremenom od druge Slovakinje Petre Vlhove, dok s treće mjesto podijelile Slovenka Meta Hrovat i Švicarka Wendy Holdener sa po 1.59 sekundi zaostatka.

Robinson je do pobjede stigla sjajnom drugom vožnjom u kojoj je ostvarila najbolje vrijeme te je nadoknadila 24 stotinke zaostatka za Vlhovom iz prve vožnje te ostvarila 34 stotinke prednosti pred Slovakinjom.

Prvi trijumf u karijeri Robinson je ostvarila u prvoj utrci ove sezone, također u veleslalomu voženom u austrijskom Soeldenu.

Vodstvo u poretku veleslalomašica zadržala je Talijanka Federica Brignone koja je u subotu bila osma. Ona sada ima 407 bodova, druga je Vlhova s 333, a treća Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja nije došla u Kranjsku Goru zbog očeve smrti, s 317 bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Shiffrin sa 1125 bodova, druga je Brignone sa 1112, a treća Vlhova sa 971.

U nedjelju će se u Kranjskoj Gori voziti slalom.