Ukratko: Ukoliko se odlučite za odlazak na snijeg, dugodlakim psima treba skratiti dlaku između jastučića na šapama. Tu se formiraju ledene loptice koje psu smetaju pri kretanju. Na tim mjestima i koža je osjetljivija i sklona ozljedama. Led, snjeg, vlaga i sol na ulicama u kombinaciji sa suhim zrakom u stanu uzrokuju pucanje kože na jastučićima te ih je potrebno prije šetnje namazati posebnom kremom za šape. Što se tiče malenih kratkodlakih pasa, koji se često tresu od hladnoće prilikom šetnji trebalo bi ih utopliti sa zimskom garderobom, nabavite im i zaštitnu obuću koja štiti od hladnoće, soli i ozljeda šapa.

Na žalost, neki psi žive na otvorenom, u dvorištima kao što su seoski psi, lovački i drugi i potrebno je zaštititi. U kućice im treba staviti stare deke a vrata zaštititi od udara vjetra i na njih staviti platno.

Veće pasmine pasa mogu “proizvesti” dovoljno topline i opstati vani ako im mi napravimo kvalitetnu i toplu kućicu. Psima koji žive vani treba već u jesenskim mjesecima ponuditi kvalitetan i obilniji obrok nego ljeti kako bi se dobro pripremili na zimu. Isto važi za mace koje žive vani. Ako ih dobro pogledate, vidjet ćete da su se već sada sve fino zaokružile, nakupile masnog tkiva a i dobile su gustu sjajnu dlaku kako bi lakše preživjele zimu. Male pasmine pasa su osjetljivije na veliku hladnoću i njih je potrebno držati u zatvorenim prostorima. I te pse bez obzira na zimu treba izvoditi svakodnevno u šetnju.

Comments

0 comments